?

Log in

Citykanien nettipäiväkirja

Kanielämää kaupungissa

Name:
citykanit
Location:
External Services:
  • citykanit@livejournal.com
Koti ilman kaneja on kuin pilvinen päivä! Koti kaneilla varustettuna on useimmiten sotkettu ja jyrsitty, mutta täynnä elämää. Nimitys "citykanit" ei tässä yhteydessä viittaa Helsingin villiintyneisiin kesykaneihin, joita ajattelemattomat ihmiset ovat jättäneet heitteille, vaan Turussa ihmisensä kanssa asusteleviin sisäkaneihin. Ensimmäisenä nimitystä "citykani" kantoi vuonna 1999 opiskelijaboksia sulostuttamaan muuttanut Sinipiika, erotukseksi maalla tallikaneina asustaneista sukulaisistaan. Siihen aikaan Helsingin villikanit olivat vasta vähäinen kuriositeetti, joiden hengissä säilymistä talvipakkasilla jännitettiin kani- ja jyrsijäaiheisilla sähköpostilistoilla - siihen aikaan ei vielä ollut nettifoorumeita nykyisessä mittakaavassa, mutta sen sijaan talvisin oli vielä pakkasta ja lunta! Citykani-nimitys periytyi myös Sinipiian puolisolle ja jälkeläisille. Vuoden 1999 jälkeen on asumismuoto vaihdellut opiskelijasoluista yksiöön ja kaksioon, omakotitaloon, kimppakämppään, yhden ihmisen talouteen ja avoliittoon. Tosin myös kanikokoonpanossa on tapahtunut vuosien varrella muutoksia.

Citykanien nettipäiväkirjan varhaismuoto päivittyi vuosi kerrallaan Leean kanisivuille vuosina 2002 - 2005. Kaniaiheisten kotisivujen ylläpito ja päivitys jäi muitten aktiviteettien jalkoihin viimeistään 2006. "Päiväkirja" oli kuitenkin sivujen osa-alue, josta tuli suhteellisen paljon palautetta, ja johon oli itse helppo jäädä koukkuun. Siispä se siirtyi livejournaliin, henkkoht blogista tuttuun ympäristöön loppuvuodesta 2006. Kanisterien tekemisiä ynnä ajoitttain myös muuta kanikulttuuria kirjuroi ja kommentoi lepaggoth.


Blogin hienon tan-aiheisen mielialateeman on luonut sapphire_heaven ja se (ja monta muuta) löytyy yhteisöstä cute_moodthemes.


Edesmenneitä ystäviä:


algoth, bataki, buddha, bunnies, citykanit, estehyppy, estekanit, flopsy-eared hippity-hopping behemoths, fuzzy long-eared bobtailed bastards, goottipoika, hermeliinit, hilla, jellonat, jester, jänikset, jänis, kanihyppy, kanit, kääpiöluppa, leijonanharjas, leijonanharjaskanit, lionhead rabbits, puput, rabbit hopping, rabbit showjumping, rabbithopping, rabbits, ramona, rusakko, sandman, sinipiika, trisse

Statistics